Bile raw vegane cu seminţe, gata în 50 de secunde

Cursuri și îndrumare în meditație, Qigong și Laya Yoga

Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

Bile raw vegane cu seminţe, gata în 50 de secunde

Am inventat nişte bile de seminţe care se fac în doar 50 de secunde, fără maşină de tocat. Ideea mi-a venit gândindu-mă ce pot să mai iau la mine pe drum, în afară de batoanele de la Redis gen Fibrobar sau Protein-R. Acestea sunt OK dar nu ştiu dacă e bine să le consumi în fiecare zi, iar dacă îmi iau doar nuci simple nu prea îmi vine să le mănânc, mai ales pe stradă.

Obişnuiam să fac nişte bile de curmale cu nuci, foarte bune, dar ele necesitau o maşină de tocat şi hidratarea curmalelor timp de câteva ore. În schimb, aceste bile se pot face pe loc, fără pregătire prealabilă. Este nevoie doar de un blender, iar al meu este un Magic Bullet în care paharul stă cu gura în jos în momentul folosirii robotului. Lama se montează prin înfiletare ca un dop, apoi se întoarce capacul cu gura în jos şi se introduce în deschizătura blender-ului şi se apasă, pentru a declanşa rotaţia lamei. El poate fi folosit şi ca răzătoare folosind lama plată, cea din imagine. Pentru aceste bile am folosit doar acea lamă.

Conţinutul bilelor:
– un pic de seminţe de dovleac
– un pic de seminţe de cânepă
– o prună uscată fără sâmburi
– o lingură de Aronia uscate
– un pic de scorţişoară
– un pic de pudră proteică de cânepă
– un pic de apă (foarte puţin)

Eu prefer semințele de dovleac de la Solaris care simt că îmi dau energie și au un gust intens. Am încercat variante bio sau eco de la alte firme care mi s-au părut mai puțin bune și parcă nu am simțit același efect. Teoretic cele eco ar trebui să fie mai bune, dar momentan eu din acestea folosesc.

Aronia este un fruct de 15 ori mai bogat în anti-oxidanţi decât merişoarele.

Etapa 1: se pun toate ingredinetele în blender în afară de apă şi se macină folosind lama plată.

Etapa 2: se scoate capacul şi se pune un pic de apă – secretul e să pui foarte puţină, altfel te vei alege cu o pastămoale. Se dă din nou prin blender folosind tot lama plată. Datorită conţinutului mic de apă, blender-ul va avea tendinţa să meargă în gol după primele 3 secunde, lama trecând prin compoziţie fără să o mai mişte din loc. De aceea trebuie scuturat paharul, şi apoi apăsat din nou. Nu ştiu cum aţi putea proceda cu un alt tip de blender unde durează mai multă să scoţi recipientul. Aici doar îl ridici cu mâna, fără să învârţi nimic.

Etapa 3: se ia câte o cantitate de compoziţie estimată din ochi şi se rulează bilele, la orice diametru doriţi. Secretul, când ai o compoziţie lipicioasă, este să faci o mişcare de rotaţie în plan orizontal cu ambele palme. Astfel, chiar dacă amestecul e lipicios, nu se va lipi de palme, iar bilele vor ieşi.

La sfârşit am decorat cu puţină scorţişoară. Acum bilele se pot servi sau se pot lua la drum într-un pahar de material uşor (preferabil BPA-free) şi se pot mânca şi cu o scobitoare dacă nu ai unde să te speli pe mâini.

Ingredientele fiind alese la întâmplare, se poate înlocui sau completa scorţişoara şi cu cacao, pudră de roşcove sau nucşoară de exemplu, iar pudra de cânepă – cu spirulină sau orz verde pudră.

Cu astfel de reţete, putem să evităm să ajungem înfometaţi prin oraş, căutând orice lucru comestibil. Şi astfel nu vom fi forţaţi să alegem alimente aflate la îndemână, cum ar fi plăcinte, biscuiţi şi Snickers-uri, chiar dacă nu vrem.

Spor la alegeri conştiente!

Cu un SHARE mă ajuți să ofer inspirație mai multor oameni

Articol publicat în categoria: Acţiune şi strategii

CADOU: 5 exerciții speciale

Am pregătit pentru tine 5 exerciții pe care le poți învăța fără profesor, prin care poți să-ți crești energia, să-ți întărești imunitatea și să te echilibrezi fizic, emoțional și mental, luând astfel decizii mai bune. Abonează-te la newsletter și le vei primi în primul e-mail, urmate de multe alte informații și resurse utile.

Da, vreau să le încerc!

Subiecte abordate

Curs online de Wuji Gong

Vrei sa vezi gratuit prima parte a cursului meu online de Wuji Gong?

Hai sa vorbim putin despre tine si ce probleme iti doresti sa depasesti prin aceste practici. Vom avea o convorbire de 15min. la telefon sau pe Zoom. Iti ofer si cateva solutii practice, apoi iti trimit prima parte din curs. Daca te hotarasti sa te inscrii in 3 zile la cursul complet, vei avea o reducere.

> Mergi la contact

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail