Curs de astrologie chineza BaZi

Bine-ai venit! Ca sa inveti usor te invit sa parcurgi lectiile si sa incerci mereu sa aplici de la inceput ceea ce inveti pe harta ta, chiar daca pe masura ce trecem la lucruri mai avansate, o sa vezi ca interpretarea initiala sa schimba un pic. Poti aplica in paralel si pe harta unei alte persoane pe care o cunosti bine (ideal sa cunosti si ora nasterii). Astept intrebarile tale pe grup.

Link-urile se deschid intr-un tab nou. Videoclipurile sunt salvate in general la o dimensiune optimizata ca sa nu cosume mult trafic de internet, dar totusi ai grija daca te uiti de pe mobil.

Introducere

Introducere – ce este BaZi si cum te ajuta (10:38)

Arhiva .zip cu materialele de curs

Aici poti sa descarci arhiva cu toate materialele de curs, organizate pe foldere intr-un mod foarte eficient si usor de accesat.

De-a lungul cursului, in afara de lectiile video, din cand in cand ai si link catre anumite lectii care sunt scrise (imagini sau fisiere .doc), ca sa poti sa parcurgi lectiile in ordine, dar nu este nevoie sa descarci aceste fisiere, ci doar sa le DESCHIZI, pentru ca ele sunt deja in arhiva cu toate materialele.

1. Cum generezi hartile BaZi

ATENTIE!

Foarte multa lume nu este atenta si aplica gresit partea aceasta.

Nu e greu! Trebuie doar atentie si sa nu te grabesti.

Ce a trebuit sa inveti tu la serviciu cand ti-ai schimbat locul de munca e probabil de 5 ori mai greu decat sa tii cont de ora de vara.

Dar daca te grabesti, s-ar putea sa gresesti. Daca vei invata din alta parte BaZi si vei oferi consultanta, poti sa dai viata cuiva peste cap daca nu faci corect harta.

Cele trei site-uri pe care ti le recomand sunt:

bazi-calculator.com – caracterele sunt colorate pentru a fi clar elementul
bazi.masteryacademy.com – generatorul lui Joey Yap
chinesemetasoft.com – si acesta este util

In BaZi-Calculator, cu versiunea gratuita poti face un numar limitat de harti dar mai multe avantaje:
– iti arata cu ajutorul culorilor energia principala a fiecarui animal, etc.
– poti introduce si o data cu care sa compari harta persoanei
– sau poti introduce data nasterii unei alte persoane (sotul, fiica, etc.) ca sa analizezi compatibilitatea.

Cum folosesti ora reala solara (8:06)

Atentie! NU trebuie sa bifam DST (Daylight Saving Time), pentru ca nu are de unde sa stie softul acela cand s-a suspendat ora de vara in Romania, sau exact in ce data a anului se facea trecerea in fiecare an. De aceea eu recomand ca acea ora sa o scadem mental, si sa lasam soft-ul sa faca doar acea corectie de minute despre care vorbesc in video, in functie de longitudine (pentru aceea formula este foarte complicata).

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1917, în timpul Primului Război Mondial.
După război s-a renunțat la folosirea orei de vară, aceasta fiind reintrodusă în 1932, din aceleași rațiuni economice. Până în 1939 ora de vară a funcționat în fiecare an, între prima duminică din aprilie (în 1932: 22 mai), ora 00:00 și prima duminică din octombrie, ora 01:00 (ore locale). Între 1 aprilie 1940, ora 00:00, și 2 noiembrie 1942, ora 03:00, ora de vară a fost în vigoare permanent în România. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată.

Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979 cu urmatoarele mentiuni:
> 1979 – 1983: prima duminică din aprilie, ora 00:00 (-> 01:00) – ultima duminică din septembrie, ora 01:00 (-> 00:00) (cu excepția anului 1979, când ora de vară a început pe 27 mai);
1984 – 1996: ultima duminică din martie, ora 00:00 (-> 01:00) – ultima duminică din septembrie, ora 01:00 (-> 00:00).

Prezenta regulă este în vigoare din 1997: în ultima duminică din martie (ora 03:00 devine 04:00), și ultima duminică din octombrie (ora 04:00 devine 03:00).

Atentie! Daca ora nasterii persoanei, DUPA ce ai corectat pentru ora solara, este intre 23 si 24, atunci pilonul orei o sa fie conform tabelului (pe care in arhiva cu resurse il gasesti ca Late Rat Hour.jpg).

Azi nu e nevoie să urci un munte ca să afli unele din cele mai eficiente tehnici de Qigong. Am pregătit 5 exerciții pentru tine pe care le poți practica îndată ce le-ai citit.

Primește exercițiile și alte "secrete" pe e-mail