• Start
 • Articole
 • Resurse
 • SUPORT DE CURS

  Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

  Tu ai înţeles cum poţi acţiona pentru vindecarea unei zone din corp?

  Eu predau un model foarte clar despre cum se lucrează exact atunci când vrei să vindeci o zonă anume din corp sau o boală fizică, model care urmează principiile din Qigong şi tradiţiile orientale din India şi Tibet în care am fost iniţiat de către maeştrii terapeuţi cu care am învăţat. Vreau ca fiecare elev de-al meu să poată avea o idee clară asupra acestui mod de lucru. Deseori cursanţii mei nu sunt interesaţi la început de vindecarea unei afecţiuni pentru că nu au o afecţiune în momentul cursului sau pentru că nu cred că se poate vindeca, şi atunci speră doar să o amelioreze. Eu urmez întotdeauna un model clar în modul în care prezint lucrurile şi, dacă cineva întrerupe cursurile prea devreme, e posibil să nu vadă exact modul în care toate piesele de puzzle se pun cap la cap, aşa că vreau să fac această recapitulare pentru voi, fie că ne vom mai vedea sau nu.

  Dacă urmaţi o altă cale vă recomand să urmăriţi dacă aceste lucruri se regăsesc şi acolo, pentru că vechiile tradiţii şi maeştrii mei m-au asigurat că fiecare din aceste elemente este extrem de important şi dacă lipseşte, eficienţa scade.

  1. Lucrul prin transferul conştiinţei în acea zonă (sau doar mental)

  Modalitatea universală pe care toţi maeştrii mei o consideră eficentă este contemplarea unei zone din corp cu intenţia de a o vindeca (vizualizând ceva sau doar observând zona). În caz că nu ştiai sau aveai îndoieli că acest lucru funcţionează, vreau să te asigur că din experienţa mea, această metodă este un lucru fundamental şi considerat OK de orice profesor cu care am discutat despre asta. Există totuşi anumite condiţii ca să ai putere:
  – starea de linişte: atunci când atenţia noastră contemplă o zonă din corp, este foarte important ce se află în spatele atenţiei. Dacă în spatele atenţiei se află liniştea, zona se va vindeca. Dacă în spatele atenţiei se află agitaţia, îngrijorarea sau îndoiala că ne putem vnideca, vom transmite acel sentiment negativ şi corpului.
  – frecvenţa undelor cererbale: dacă ne relaxăm şi intrăm, din starea Beta obişnuită, în starea Alpha, puterea creşte enorm.
  – să folosim de fiecare dată aceeaşi metodă: acesta este un mare secret pe care mi l-a transmis maestrul care este şi medic psihiatru cu care am studiat o perioadă. Dacă într-o zi vizalizezi cum un organ este plin de lumină, într-o altă zi vizualizezi cum el ar fi o câmpie aridă care este udată de către ploaie şi revine la viaţă, iar a treia zi vizualizezi un simbol care vindecă organul, este posibil să nu ai niciun efect, pentru că schimbi de fiecare dată metoda. Este important să te hotărăşti la o anume modalitate de vizualizare şi apoi să o păstrezi pe aceea un anumit timp fără să o mai schimbi.

  2. Conectarea la sursa de energie universală prin Reiki sau alte sisteme

  Pentru a avea şi mai multă putere, este important să fii conectat(ă) la sursa universală de energie, iar această conexiune pentru mulţi dintre noi este slabă din cauza faptului că suntem prea agitaţi şi ne-am îndepăratat de linişte, de partea noastră de profunzime. Sistemul de vindecare şi evoluţie numit Reiki Usui este una din cele mai rapide, accesibile şi utile metode de reconectare la energia universală (Ki în japoneză). Rei Ki înseamnă Ki-ul Divinităţii sau energia divină. Poţi citi mai multe despre Reiki aici şi poţi primi gratuit de la mine gradul 1 dacă nu vrei să faci toate cele 3 grade de-odată sau ai reţineri din acest punct de vedere. La gradul 1 învăţăm pur şi simplu să (ne) vindecăm prin punerea palmelor pe o anumită zonă şi se deschid mai bine anumite canale energetice din corp.

  > Cel mai important este de precizat că Reiki te ajută să accesezi exact energia cea mai potrivită pentru a vindeca şi a echilibra o zonă din corp şi:
  – dacă lucrezi global asupra persoanei face întotdeauna bine
  – are anumite limitări pentru că la nivel de începător nu se poate lucra de exemplu pe infecţii sau tumori
  – se poate folosi pentru a aduce în viaţa ta cauzele vindecării şi fericirii pe orice plan
  – se poate folosi pentru a îndepărta sau a transforma cauzele care au dus la boală, blocajele interioare, traumele din trecut şi grijile pentru viitor

  3. Conectarea la o energie suficient de înaltă pentru a lucra pe orice afecţiune

  Pentru anumite afecţiuni mai dificile este nevoie uneori de o calitate a energiei sau un nivel de vibraţie mai mare decât în Reiki, şi aici intervine avantajul sistemului Karuna Reiki, sistem de o vibraţie suficient de mare pentru a lucra pe orice afecţiune şi care ne oferă în plus avantajul conectării la anumite câmpuri de conştiinţă specializate, numite de unii arhangheli, precum şi la Buddha sau Bodhisattva al compasiunii, Kwan Yin. Simbolul de maestru Karuna Reiki de exemplu seamănă cu o cruce şi se numeşte Harth şi vizualizarea acestui simbol conectează la energia lui Kwan Yin.

  4. Conectarea cu cineva care acţionează cu o calitate a energiei mult superioară celei proprii

  Pentru a obţine cele mai bune rezultate în vindecare, eu recomand folosirea unei mantre pentru că în acest fel, este ca şi cum ai invita la tine acasă cel mai puternic medic din lume, care vine nu doar cu abilităţile lui superioare de diagnostic (să spunem că este medic chinez, nu medic occidental), ci şi cu remedii din plante special pregătite pentru tine şi pentru afecţiunea ta, îţi cunoaşte astrograma, îţi poate face presopunctură sau acupunctură şi poate să lucreze cu energia lui vitală (Qi) pentru a restabili echilibrul corpului tău. Acesta este avantajul folosirii unei mantre cu atenţia orientată către corp.

  > Ceea ce vreau să cunoască fiecare practicant este că avem cu toţii acces la o mantră care nu necesită iniţiere şi care este potrivită pentru orice situaţie, inclusiv vindecare fizică, şi anume mantra lui Kwan Yin, OM MANI PEME HUM. Ea este folosită deseori în legătură cu practica Qigong. Dacă îmi ceri, îţi pot oferi de asemenea iniţierea în mantra lui Buddha al Medicinei, pe care o poţi face oricum, dar care se spune că este mult mai eficientă după ce primeşti iniţierea de la cineva care a lucrat mult mai mult cu ea şi care poate să facă anumite conexiuni la nivel subtil. De asemenea, o pot spune pentru tine dacă ai nevoie de susţinere.

  Pe lângă acestea mai sunt metode care vindecă întregul corp cum sunt Wuji Gong, Pilonul Central şi respiraţia bioenergetică sau respiraţia yoghină completă. Dar aici m-am referit la 4 metode care se practică simultan sau una după alta în cadrul aceleiaşi sesiuni de practică de 5-10-20 de minute în care tu te focalizezi asupra vindecării unei anumite zone din corp cum ar fi un organ, coloana vertebrală sau sistemul imunitar ca întreg, etc.

  Încă ceva despre respiraţie

  Există şi un anumit mod de a respira care vindecă toate afecţiunile fizice în timp. Iar ca metodă de respiraţie pentru toată durata zilei, este important să folosim o respiraţie completă, naturală, care se predă şi în Yoga şi pe care v-o pot arăta în persoană. Ea nu are contraindicaţii şi aduce corpului energie vitală pentru a susţine procesul de vindecare. Mai există şi o anumită mudră care te ajută să inspiri o energie specială care vindecă inflamaţiile şi echilibrează, care de asemenea nu are contraindicaţii, dar aceste tehnici ţin de Pranayama şi se predau faţă în faţă.

  Una din cele mai eficiente modalităţi de vindecare este să inspiri exact energia cea mai potrivită pentru vindecarea afecţiunii respective. Eu îţi pot arăta cum să faci acest lucru mai eficient şi cum să procedezi dacă ai senzaţia că nu poţi sau dacă ai dubii care interferează cu eficienţa practicii.

  Avem acum un FORUM privat doar pentru noi:

  Prin comentarii putem discuta despre practica voastră și ce provocări și soluții întâmpinați.

  Mențiune importantă: La suportul de curs au acces doar cei care au studiat cu mine. DAR, dacă vă preocupă intimitatea, trebuie să știți că NU am luat măsuri excepționale de securitate ca să nu poată găsi nimeni aceste articole. TOTUȘI, în mod normal trebuie să cunoști link-ul către suportul de curs ca să ajungi la el, altfel nu ai cum prin mijloace obișnuite.

  Sky above, Qi within