• Start
 • Articole
 • Resurse
 • SUPORT DE CURS

  Când îți place să practici pentru tine, disciplina apare natural

  Cărți pe care vi le recomand ca să vă inspire în practică

  Sunt doar câteva cărți pe care eu le recomand ca să vă ajute în practică. Aceste cărți explică lucruri foarte importante care nu sunt menționate decât foarte rar în alte lucrări sau chiar la cursuri. De exemplu în cartea Inițiere în Hermetism se explică modul de lucru cu elementele. Folosind elementele poți să te echilibrezi, să te eliberezi de emoții distructive sau chiar să te încălzești iarna (cu elementul foc) sau să slăbești (eliminând elementul pământ în exces). Se pot face niște lucruri foarte puternice și în terapie. Ei bine, eu nu am fost la niciun curs care să te învețe cum să lucrezi cu elementele până în al 9-lea an de studiu al practicilor energetice. Și nici de atunci nu am mai auzit pe nimeni (în afară de maestra mea) care să scrie sau să spună că lucrează cu elementele. Și aceasta este o practică absolut fundamentală.

  Lucruri de genul puteți învăța din aceste cărți.

  Totuși, nici măcar ele nu te învață umite practici pe care eu le predau și prin care se pot obține rezultate foarte bune.

  Inițierea de Elisabeth Haich și Maeștri în noua energie

  Aceste cărți mi-au fost recomandate ca fiind două din cele mai speciale cărți. Nu pot să vă spun exact ce anume puteți aplica practic de acolo, dar sunt interesante.

  Le puteți găsi: pe internet.

  Vă recomand: să încercați să înțelegeți ce puteți aplica de acolo în practică și să-mi spuneți și mie ce idei v-au venit

  Inițiere în Hermetism de Franz Bardon

  Vă învață despre: lucrul cu elementele, respirație, deschiderea porilor și aspirarea energiei vitale și despre ce înseamnă să progresezi pe calea spirituală într-un mod în care te dezvolți în mod holistic, și care sunt capcanele cultivării unei singure virtuți (cum ar fi compasiunea) în detrimentul celorlalte. Are indicații practice pentru fiecare pas, dar nu cred că oricine poate să urmeze toți pașii de unul singur, deși autorul asta spune. Vă recomand să citiți mai ales primele 5 capitole. Mai există două cărți de același autor, Arta evocării magice și Cheia adevăratei Cabale, care sunt foarte ciudate și s-ar putea să vă pună pe gânduri. Dar cert este că puține cărți de pe planetă menționează acele lucruri. Dacă lucrați însă cu mantra AUM și cu ce vă recomand eu, nu cred că este necesar să urmați tot ceea ce scrie în aceste cărți.

  O puteți lua: de la mine, dacă veniți cu o tabletă cu port mini-USB, sau o puteți cumpăra, dar costă cam 100 de lei, la editura Trinity.

  Vă recomand: să practicați obiceiurile recomandate pentru corpul fizic, să faceți inspirarea energiei vitale, tehnica cu programarea subconștientului la culcare, inspirarea energiei vitale (care este și în Qigong) dar fără să mai expirați energia și să mă întrebați despre lucrul cu elementele. Autorul spune că oricine poate lucra cu elementele, dar întâi trebuie să își cam rezolve toate dezechilibrele. Maestrul la care mergeam atunci spunea că e periculos să lucrezi cu elementele dacă nu ai o inițiere specială, dar că poți să lucrezi chiar dacă ești începător.

  Magul din Java

  Vă învață despre: alchimia internă sau “nei gong”. Este scrisă de un inginer grec, acum instructor de arte marțiale, care s-a dus să studieze cu un maestru nemuritor din insula Java, numit John Chang. În tradiția taoistă, un nemuritor sau hsien nu este o persoană care trăiește veșnic, ci o persoană care a acumulat atâta energie și a transformat-o în modul descris în carte, încât chiar dacă ar muri, ar putea să se manifeste exact ca pe timpul vieții. Cartea vă dă o idee despre ce înseamnă (inclusiv științific) alchimia internă nei gong, dar și cât de grea este. Numai unul dintr-o generație reușea să ajungă la nivelul 4, care era un prim prag important. Autorul cărții, Kosta Danaos, nu a reușit și din câte scria la un moment dat, a abandonat calea și acum predă un stil de arte marțiale propriu. Interesant este că în carte, se spune că singurul care a ajuns la nivelul 72 (cu fiecre nivel, progresul era din ce în ce mai greu) ar fi fost fondatorul Tai Chi-ului, Chan San Feng. Dacă ați studiat cu mine, probabil că voi cunoașteți deja practica pe care a creat-o acesta, Wuji Gong.

  O puteți lua: de la elefant.ro sau libris.ro, costa cam 8 lei, deci este destul de accesibilă zic eu. Sau v-o pot împrumuta.

  Vă recomand: să practicați Wuji Gong. Dar puteți face și alchimia internă dacă vreți. Adică să inspirați energia și să o aduceți în Dantien, dar trebuie să știți anumite lucruri ca să nu produceți dezechilibre. Asta vă dă mai multă energie să vă vindecați, etc. Dar nu vă rezolvă toate problemele. O să vedeți ce făceau maeștrii din carte cu energia.

  The Opening of the Way de Isha Schwaller de Lubicz

  Vă învață despre: disciplină, forțele care anumiă organele interne, dorința de evoluție și despre adevărata natură a sinelui. Lucrurile nu stau neapărat așa cum spune autoarea, dar este o carte foarte specială.

  O găsiți: pe internet.

  Vă recomand: să reflectați la ideile despre disciplină și continuitatea în practică. Citiți mai ales capitolul despre importanța liniștii.

  Cărțile maestrului Avanhoff

  Vă învață: despre legile divine, despre alimentație, despre relația cu Divinitatea, despre credință și puterea ei. Ca și Osho, el nu a scris cu mâna lui cărțile care îi sunt atribuite, dar a ținut multe discursuri.

  Le găsiți: singuri. Cred că se găsesc pe internet, multe dintre ele.

  Vă recomand: să aplicați ce considerați voi și să rețineți ce spune, ca să puteți să cercetați sau să întrebați pe altcineva. Maestrul la care mergeam înainte spunea că nu a găsiti niciun lucru care să fie greșit în cărțile lui. Dar nu am apucat să discut cu altcineva despre ele și nici nu am citit prea mult personal.

   

  Avem acum un FORUM privat doar pentru noi:

  Prin comentarii putem discuta despre practica voastră și ce provocări și soluții întâmpinați.

  Mențiune importantă: La suportul de curs au acces doar cei care au studiat cu mine. DAR, dacă vă preocupă intimitatea, trebuie să știți că NU am luat măsuri excepționale de securitate ca să nu poată găsi nimeni aceste articole. TOTUȘI, în mod normal trebuie să cunoști link-ul către suportul de curs ca să ajungi la el, altfel nu ai cum prin mijloace obișnuite.

  Sky above, Qi within