• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Zhuang-ul special pentru Timus

  Anunţ la pagina Cursuri când ţin nou seminar pe această temă. Sau putem lucra individual.

  În Qigong există o serie de poziţii statice în picioare care ajută la acumularea energiei în corp. Ele sunt numite zhuang-uri (pronunţat giuang), ceea ce înseamnă stâlp. Ele seamănă cu asanele din Yoga. Avantajul acestor zhuang-uri este că funcţionează foarte bine şi fără o stare impecabilă de linişte, concentrare, relaxare (deşi acestea reprezintă un avantaj). Poţi să aduni energie şi stând pe scaun sau în staţia de autobuz, dar starea interioară necesară ca să îţi iasă necesită uneori ani de zile pentru a fi înţeleasă şi cultivată. În schimb, când stai în zhuang, poţi acumula energie chiar dacă stai de vorbă cu cineva.

  Există mai multe zhuang-uri în care stăm cu genunchii îndoiţi – câte unul pentru fiecare organ, unul pentru Dantien şi unul pentru emiterea energiei, de exemplu. Toate sunt similare şi toate întăresc şi rinichii, indiferent pe care alt organ lucrează cu precădere. Zhuang-ul pentru Timus însă este unul cu totul special, este un zhuang extra-ordinar. Este cea mai puternică poziţie de acumulare a energiei din tot ce am întâlnit în ultimii 8 ani de când predau.

  Profesorii mei au plătit fiecare câte 1000 de euro ca să înveţe doar această poziţie şi nu considerau că au dat mult. De aceea, este o poziţie potrivită pentru cei care îşi doresc cu adevărat să înveţe despre corp şi despre energie şi care doresc să practice. Poziţia întăreşte Timusul şi imunitatea, ne dă energie şi este foarte potrivită pentru a fi făcută la răsărit sau la apus privind în acelaşi timp în soare (sungazing), deşi poate fi făcută la orice oră.

  Care este avantajul de a şti şi această poziţie: dacă faci de exemplu două zhuang-uri diferite, să zicem 5 minute pentru plămâni şi 5 minute pentru rinichi, este cam acelaşi lucru cu a sta 10 minute în zhuang-ul pentru plămâni – diferenţa este mică. În schimb, atunci când combini zhuang-ul pentru Timus cu un alt zhuang, personal simt că efectul este dublu, precum şi plăcerea de a practica şi prin urmare şi uşurinţa de a te motiva să practici.

  Vă avertizez că investiţia este mare şi tehncia e simplă. Pot să v-o arăt într-o secundă şi voi aţi putea spune „ce-i asta?”. Şi totuşi, este cea mai puternică poziţie pe care o predau şi înţelegându-i valoarea, mă simt obligat să o predau numai în anumite condiţii, pentru a mă asigura că şi cel care o primeşte îi va aprecia valoarea şi-i va veni să o facă.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale