• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Tehnici de Qigong dinamic – scurtă prezentare

  În Qigong există trei tipuri mari de tehnici dinamice care te ajută să-ţi întăreşti sănătatea:
  – poziţii în picioare pentru întărirea energiei şi a sănătăţii organelor
  – mişcări speciale care produc circulaţia energiei pe anumite meridiane, bazate deseori pe iniţiere
  – exerciţii al căror efect se datorează combinaţiei între poziţie, mişcare, respiraţie, intenţie, etc.

  1. Poziţiile în picioare sunt statice dar pentru că se stă în picioare sunt considerate totuşi tehnici dinamice. Ele aduc foarte multă energie în organele interne. La fiecare curs, noi exersăm 5-10 sau 15 minute o astfel de poziţie şi arăt elevilor cum să practice mai uşor, mai eficient şi cu mai multă plăcere cu fiecare nouă exersare. Aceste poziţii par dificile la început dar devin uşoare imediat ce afli anumite trucuri şi te antrenezi câteva minute în fiecare zi. Un exemplu interesant de poziţie este şi statul într-un picior cu ochii închişi. Deşi nu presupune mişcare, acest exerciţiu solicită foarte mult corpul şi atenţia şi poate rezolva multe probleme de circulaţie în zona picioarelor, de exemplu. El echilibrează de asemenea organele interne şi emisferele cerebrale şi se spune că ar fi practicat şi de călugării Shaolin.

  2. Mişcările speciale care produc circulaţia energiei pe anumite meridiane şi care (uneori) se bazează şi pe iniţierea primită pot fi foarte puternice, însă multe au secrete şi trebuie să le înveţi de la un maestru ca să funcţioneze perfect. Un exemplu cunsocut ar fi Cele 8 piese de brocard, numite şi Baduanjin. Aceste tipuri de exerciţii sunt similare din multe puncte de vedere cu alte practici orientale, cum ar fi Salutul Soarelui sau Cele 5 exerciţii tibetane. Într-un fel, aici ar intra şi seria de mişcări Wuji Gong pe care o predau, doar că ea este o practică oarecum distinctă (aşa cum diferă Qigong de Yoga sau de Reiki). Cu alte cuvinte, poţi să faci numai Wuji Gong o anumită perioadă a vieţii şi să obţii rezultate fantastice atât pe plan fizic, cât şi pe plan energetic, emoţional, mental şi spiritual. În acelaşi timp, în Wuji Gong nu se vorbeşte neapărat de o iniţiere – este o formă vie şi toată lumea poate să o practice, simţind beneficiile ei aproape imediat, chiar dacă este începător. De aceea, mă bucur că am norocul şi privilegiul să pot preda Wuji Gong, pe care eu şi unii din profesorii mei o simţim ca fiind cea mai puternică formă de Qigong existentă la ora actuală în lume. Acest lucru nu este întâmplător, pentru că a fost creată de unul dintre cei mai puternici practicanţi ai alchimiei interne din toate timpurile, care a fost şi creatorul Tai Chi-ului: Chan San Feng. Există o linie neîntreruptă de maeştri care au practicat Wuji Gong timp de 800 de ani, iar forma a fost predată în mod public din 1950.

  3. Exerciţiile şi manevrele terapeutice al căror efect ţine doar de poziţia corpului, mişcare, respiraţie şi intenţie sunt cele mai accesibile. Ele te ajută mai ales să îţi vindeci corpul fizic, să îţi creşti vitalitatea şi să ai tot mai multă energie pe măsură ce trece timpul, mai ales dacă sunt combinate şi cu poziţiile statice de la punctul 1. Ele nu presupun neapărat o iniţiere. Când tu le faci, obţii automat efecte benefice datorită felului în care suntem noi construiţi. Ce înseamnă acest lucru? Păi, respirând, aduni automat şi energie, adică Qi=Chi, pentru că aerul conţine şi energie. Dacă îţi pui intenţia să inspiri şi energie simultan cu aerul, vei amplfica şi mai mult efectul. Apoi, organele interne au proiecţii în afara corpului. De aceea, dacă menţii palmele în anumite poziţii, automat poţi să deplasezi energia de la un organ la altul şi aşa mai departe. Există poziţii de menţinere a palmelor pentru reglarea fiecărui organ şi pentru tratarea unor afecţiuni. Acestea sunt foarte bune pentru că funcţionează fără să trebuiască să ai o anumită atitudine în timp ce le faci.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale