• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Despre tehnicile avansate + ce înseamnă un nivel avansat în practică

  Tehnicile avansate sunt de fapt mai simple, dar efectele sunt mult mai puternice.
  Ceea ce le face avansate este faptul că începătorii nu cred în ele, tocmai pentru că par prea simple.
  Ele mai sunt avansate şi pentru că este foarte dificil să le afli chiar dacă sunt scrise în 1000 de cărţi.
  Astăzi avem multe informaţii, dar tocmai de aceea este foarte dificul să ştii ce să alegi.

  Tehnicile avansate sunt simplu de executat, dar explicaţiile din spatele lor sunt complexe.
  Practic, un profesor îţi poate vorbi zile întregi despre puterea unei astfel de tehnici simple.
  Este important să ştii de ce tehnica funcţionează, pentru că altfel nu îţi vine să o faci.
  Dar dacă avem încredere, putem să începem să aplicăm tehnica îndată ce am primit-o.

  Aşadar, problema cu tehnicile avansate este să le recunoşti şi să le accepţi. Deseori nu întâlneşti cartea sau omul care să îţi comunice o informaţie tocmai pentru că nu eşti deschis către acel lucru. De exemplu, poţi să dispreţuieşti pe cineva pentru că „ia prea mulţi bani” şi să nu ştii că, de fapt, el te-ar primi şi gratis dacă i-ai scrise, şi când spun că poţi fi primit, vorbesc din experienţa mea şi a unor oamein apropiaţi. La partea cu dispreţul, nu pot să vorbesc din experienţă pentru că niciodată nu am judecat un profesor pentru cum îşi organizează cursurile. Tocmai de aceea, poate, am avut deseori norocul să fiu ajutat foarte mult.

  Există tehnici incredibil de puternice comparativ cu celelalte

  Dificultatea este să ştim care informaţie e valoroasă şi care e mai puţin eficientă. Două informaţii pot să pară similare din punct de vedere intelectual, dar una dintre ele îţi poate permite să nu mai oboseşti chiar dacă munceşti 10 ore în cotinuu, de exemplu, iar cealaltă informaţie să nu aibă aproape niciun efect. Există tehnici care pot vindeca aproape orice afecţiune dacă sunt făcute de trei ori pe zi. Una dintre ele este de exemplu activarea canalului central al corpului (cel pe care sunt chakrele), iar eu predau unul dintre modurile de a face acest lucru. Dar mai există şi un mod de a respira care în timp poate vindeca toate afecţiunile. Privitul în soare sau Sungazing-ul de asemenea are efecte vindecătoare foarte puternice. Hai să vedem care sunt tehnicile concrete pe care le predau, descrise mai jos.

  Formarea Cinabrului şi centrul din abdomenul inferior (Dantien)

  Avansarea în practica Qigong presupune pe lângă obţinerea echilibrului, creşterea energiei din abdomenul inferior astfel încât să îţi poţi crea o rezervă de energie şi aceasta să nu se mai piardă de pe o zi pe alta. Practic, aşa cum sângele este pompat de către inimă şi circulă prin vasele sanguine, la fel şi energia are anumiţi centri unde se depozitează şi de unde pleacă spre restul corpului. Principalul nostru rezervor de energie este considerat în practicile Qigong ca fiind Dantien-ul, centrul din abdomenul inferior. Mai precis, Xia Dantien, adică Dantien-ul inferior, căci mai există unul la nivelul pieptului şi unul la nielul capului. Organele noastre interne sunt de asemenea depozite de energie, mai ales rinichii. Dar Dantien-ul este ceva special în sensul că aici se poate stoca o cantiate uriaşă de energie Qi fără ca ea să creeze probleme. În organele interne nu trebuie să existe un exces, dar în Dantien da.

  Principalul aspect avansat al practicii Qigong este formarea Cinabrului. Cinabrul este descris ca fiind o sferă de energie aflată în abdomenul inferior, însă de fapt este mult mai mult decât atât. El reprezintă cristalizarea
  (1) energiei
  (2) esenţei şi
  (3) spiritului
  sau Qi, Jing şi Shen pentru a forma aşa-numitul embrion nemuritor. Într-un fel, este similar cu ideea de a avea în acelaşi timp apă, gheaţă şi vapori. Pentru ca toate să poată să coexiste în acelaşi timp, este nevoie de un efort special. Mai multe în articolul dedicat despre Cinabru.

  Zhuang-ul special pentru Timus
  Dintre posturile statice de Qigong, Zhuang-ul special pentru timus este o poziţie extra-ordinară (nu doar ca denumire, ci ca putere) şi acest lucru vi-l spun din practică şi din ceea ce ştiu de la profesorii care mi-au arătat această tehnică. Ea ajută la întărirea imunităţii şi ne dă foarte multă energie şi ajută la deschiderea centrului inimii.

  Există mai multe poziţii statice pentru diferite organe. Ele sunt similare între ele.
  Avantajul principal al Zhuang-ului pentru Timus este că, alternând această poziţie cu o alta obişnuită, te simţi de două ori mai bine şi aduni de două ori mai multă energie decât dacă ai face, să zicem, zhuang-ul pentru plămâni urmat de zhuang-ul pentru rinichi.

  Aceasta este o tehincă avansată dar eu nu o predau numai la avansaţi, ci tuturor celor cu care lucrez. Problema este că nu multă lume este pregătită să o aprecieze când este oferită atât de uşor. Profesorii mei spuneau că ei au plătit câte 1000 de euro fiecare numai pentru această tehnică şi tot nu au dat mult.

  Curăţarea centrului inimii
  Acesta este unul din subiectele care ar trebui făcut totdeauna chiar de la început, pentru că toate frustrătile, traumele şi nefericirile noastre se adună la nivelul sufletului sau centrului inimii şi, fără curăţarea acestuia, este greu să faci ceea ce vrei tu sau ceea ce îţi este benefic.

  Curăţarea centrului inimii reprezintă soluţia la lipsa disciplinei şi a bucuriei de a trăi.

  Eu îl consider un aspect avansat mai ales pentru că elevii începători nu au răbdare să îl abordeze. Mulţi nu cred decât în partea de mişare fizică sau gimanistică pentru sănătate. Deseori ei acceptă un pic de noţiuni despre energie, dar dacă vorbeşti câteva zeci de minute despre lucruri precum curăţarea centrului inimii şi tehnicile care ne ajută să face acest lucru, mulţi s-ar închide total şi nu ar mai veni. Dar de fapt, acesta este unul din cele mai naturale şi simple lucruri şi unul din primii paşi care ar trebui făcuţi de oricine. Am detaliat un pic importanţa curăţării centrului inimii aici. Câteva noţiuni voi prezenta la fiecare curs. De exemplu, când predau sunetele centrilor energetici (ale chakrelor), unul din sunete este pentu chakra inimii şi acesta poate fi un mod de a curăţa centrul inimii. Un alt mod este să înveţi să ierţi şi să te ierţi pe tine însuţi. Câteodată însă avem nevoie de ajutor, iar unul din modurile în care curăţăm centrul inimii este pratica mantrelor:

  Mantrele şi conectarea la câmpul Bunătăţii

  În ultima vreme am început să ofer iniţierea şi în practica unor mantre care ne ajută foarte mult în purificare şi chiar în vindecare, cum este mantra lui Buddha al Medicinei.
  Aici este un articol pe această temă şi mai multe resurse.
  Doresc de mult să mă întâlnesc cu elevii să facem nişte grupuri gratuite de practică, să exersăm împreună şi să practicăm şi mantrele, dar nu am cu cine încă. Poate în curând.

  Activarea canalului central

  Acesta este una din tehnicile care, practicată de 3 ori pe zi, poate vindeca aproape orice afecţiune, inclusiv orice formă de cancer. Metoda pe care o predau eu, primită de la maestrul meu, este descrisă şi într-o carte pe care ţi-o pot împrumuta dacă vrei sau o poţi cumpăra dacă vrei s-o ai. El a spus că este dovedită ştiinţific şi că are efecte foarte puternice în afecţiunea menţionată. Avantajul este că te ajută să ai mai multă energie, să dispară fricile şi face ca pe parcursul zilei, cu fiecare respiraţie, să aduci mult mai multă energie în corpul tău.

  Tehnica de focalizare veche de peste 7000 de ani

  Una din cele mai vechi tehnici de focalizare, care ajută în dezvoltarea atenţiei şi în aplicarea oricăror tehnici care necesită emisia unui anumit tip de energie sau informaţie din al treilea ochi. Efectele şi motivul pentru care are această putere sunt dificil de descris în acest articol. Te invit să o discutăm împreună. Practic, pot spune că indiferent ce şi cu cine ai studiat până acum, odată ce îţi arăt această tehnică, ea va deveni cea mai puternică tehnică pe care o deţii din acel moment.

  Pe lângă energie vitală (Qi), mai există şi elementele!
  Lucrul cu elementele ne ajută foarte mult în vindecare şi echilibrare pe toate planurile.
  În Medicina Chineză şi în Qigong, elementele (apă, lemn, foc, pământ, metal) nu sunt ceva ce poţi inspira şi introduce în tine, ele sunt ceva metaforic şi foarte util în ştiinţele lor (Feng Shui, BaZi). Ele reprezintă fazele transformării energiei în timp şi spaţiu!
  Dar în partea hindusă şi în Hermetism, se vorbeşte de elementele universale (foc, apă, aer, pământ şi Akasha) care există peste tot în univers şi ele formează inclusiv manifestările lor fizice (apele de pe planeta noastră, focul, corpurile noastre). Echilibrul elementelor reprezintă echilibrul sufletului nostru şi condiţi pentru alte lucruri mult mai avansate şi minunate.

  Vă recomand să citiţi cartea pe care am tradus-o pentru maestrul meu, Iniţiere în Hermetism, ca să înţelegeţi un pic cum sunt abordate aceste lucruri într-una din cele mai vechi ştiinţe, Hermetismul – ştiinţa care te învaţă să îţi antrenezi în paralel corpul fizic, sufletul şi spiritul pentru a îţi împlini potenţialul divin. Da, există o uriaşă diferenţă între suflet şi spirit, explicată foarte clar în această carte.

  Tehnici de vindecare şi evoluţie spirituală: Reiki şi Karuna

  De asemenea, eu predau şi studiez de peste 3 ani alături de maestrul meu, Risvan Rusu, mai multe sisteme de vindecare diferite de Qigong, care oferă mult mai multe posibilităţi:

  Reiki înseamnă energie divină (Ki este echivalentul lui Qi, iar Rei înseamnă Divinitate). Sistemul te învaţă cum să lucrezi cu o energie echilibrată, inteligentă (spre deosebire de cea din Qigong, pe care tu o controlezi) şi te ajută să lucrezi asupra multor afecţiuni pe care nu ştii cum să le abordezi altfel. Prin această tehnică, nu trebuie să ştii, căci lucrurile se întâmplă de la sine. De asemenea, vei putea ajuta alte persoane, vei putea lucra asupra altora de la distanţă dacă îţi cer ajutorul şi vei putea transmite această tehnică la rândul tău mai departe.

  Karuna înseamnă comapsiune şi este un sistem mai puternic decât Reiki, care ne permite deja să tratăm (pentru noi şi pentru alţii) afecţiuni mai dificile sau infecţii, lucrui pe care nu am fi putut să le facem prin Reiki. Sistemul Karuna este patronat de Bodhisattva al Compasiunii Kwan Yin şi îţi dă acces mai uşor la energiile angelice care sunt menite să ne ajută să ne vindecăm şi care ne susţin în multe tipuri diferite de situaţii. Ca şi la Reiki, vei putea transmtie foarte uşor această tehnică mai departe după ce îţi arăt cum.

  + Mai există multe tehnici avansate pe care nu le descriu pe larg aici pentru că eu le predau ca parte a cursurilor obişnuite despre lucrul cu energia şi corpul. De exemplu, când lucrăm individual, chiar de la prima şedinţă, dacă nu ai tu multe alte întrebări, te pot învăţa sunetele sacre ale chakrelor (pe lângă multe alte tehnici de Qigong şi noţiuni despre nutriţie, creşterea energiei, respiraţie, etc.).
  + Tehnica de lucru cu cele 3 dantien-uri sau focare (nu mă refer la contemplarea menţionată mai sus, când vorbeam despre Cinabru) este o tehnică scurtă, dar foarte puternică ce permite curăţarea corpului de impurităţi şi ne poate ajuta chiar să scăpăm de o răceală printr-o singură execuţie a tehnicii.
  + Există o tehnică rapidă de echilibrare mentală şi emoţională care foloseşte 5 puncte de presopunctură apăsate într-un anumit fel (care face să nu mai fie necesară aplicarea unei forţe mari) şi într-o anumită ordine, de un anumit număr de ori.
  + Iar poate cea mai importantă tehnică pe care o vei învăţa chiar de la prima sesiune este Wuji Gong, seria de mişcări numită şi Qigong-ul Vidului Primordial, care seamănă cu Tai Chi-ul şi este creată de fondatorul acestuia special pentru sănătate şi evoluţie spirituală. Efectele ei sunt mai puternice decât la Tai Chi şi tehnica poate fi învăţată mult mai uşor. Marele ei avantaj este că funcţionează şi când nu prea te poţi concentra sau eşti obosit şi că nu are contraindicaţii, putând fi practicată de oricine, în orice afecţiune, oferind în acelaşi timp energie, vindecare şi linişte.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale