• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • 

  Conectarea cu noi înşine şi divinitatea

  Pe lângă energie şi linişte, poate cel mai important lucru din viaţa unui om este conectarea cu sinele lui real şi divintiatea. Pentru acest lucru, este nevoie să putem să facem linişte în noi.

  În primul rând, eu vă pot învăţa să intraţi într-o stare de linişte, aceasta fiind o condiţie necesară ca să puteţi să percepeţi conexiunea voastră cu partea profundă din voi. De asemenea, vă pot ajuta să evitaţi anumite greşeli, printre care merită menţionată una în special: „Dezamăgirea scade contactul cu sferele superioare.” Dacă mergeţi undeva la un curs unde profesorul sau maestrul vă ajută să intraţi într-o stare modificată de conştiinţă pentru a putea simţi ce e de simţit acolo, este foarte important să nu vă judecaţi pe voi înşivă dacă nu vă iese din prima. Dezamăgirea vă va împiedica să vă realizaţi conexiunile necesare.

  Chakra care asigură legătura cu divinitatea (deci şi cu aspectele superioare din noi înşine) este Chakra Coroanei sau Chakra 7. Ceea ce ajută la deschiderea ei este liniştea, contemplarea acestui centru în linişte sau meditaţia.

  Cărţi care explorează subiectul

  Ele nu sunt multe şi în unele dintre ele scrie foarte puţin.
  Maestrul de Qigong Zhi Gang Sha vorbeşte un pic despre suflet în cartea Medicina Sufletului, Minţii şi Corpului. El dă mai ales aplicaţii practice în vindecare legate de puterea sufletului de a vindeca corpul.
  În cărţile despre Nei Gong şi stadiile avansate de alchimie internă (Magul din Java şi Nei Kung), nu este prea clar cine este sufletul şi dacă există.
  În cartea Taina a lui Vlad Popescu (unul din cei mai cunoscuţi 3 maeştri Reiki din ţară) este descrisă în detaliu relaţia între Sinele individual (Şarpele Kundalini), Suflet şi Sinele Superior.
  Am mai descoperit informaţii de calibru înalt despre nivelele avansate de iniţiere în cartea lui Deborah King, Be Your Own Shaman.
  În cartea Introduction Into Hermetics de Franz Bardon se vorbeşte despre structurile fiinţei umane conform vechiului Hermetism.
  Tom Kenyon are un material despre alchimia egipteană, intitulat The Art of Egyptian High Alchemy. De asemenea, în unele dintre articolele sale, însoţite de melodii vindecătoare, se vorbeşte despre animite structuri ale fiinţei descrise în vechea alchimie egipteană.
  Guy Finely mai are o carte interesantă despre sinele nostru nemuritor: Your Immortal Self.
  Cartea lui Rudolf Steiner, Cunoaşterea Sufletului şi Spiritului, se vorbeşte despre problema confuziei între termenii Spirit şi Suflet.

  2. Conectarea cu Divinitatea
  Fie că o numim Tao, Sursa, Conştiinţa Divină sau Brahman, există anumite principii universale care ne ajută să ne conectăm acolo. Principiile sunt comune pentru că efortul necesar este acelaşi: să ieşim de sub incidenţa limitată a minţii conştiente, raţionale, din identificarea cu ego-ul. De aceea, indiferent unde vrem să ajungem, este clar unde nu vrem să fim: blocaţi în raţiune sau prinşi în fixaţiile ego-ului.

  Dezamăgirea blochează contactul cu sferele superioare.
  Agitaţia ne împiedică să auzim vocea interioară.
  Orientarea atenţiei exclusiv spre exterior este un obstacol în calea descoperirii sinelui autentic.

  Mai multe în curând.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine.

  Abonează-te la newsletter

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale