• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Mantrele şi practica lor pentru vindecare şi transformare

  The Twelve Aspirations (or Vows) of Medicine Buddha:

  1. „At a future time when I have attained unsurpassable, ultimate, and perfectly complete enlightenment, having come to full awakening, then may the light of my body make brilliant, stable, and especially radiant the realms of this universe that are numberless, immeasurable, and beyond any count. May all sentient beings be adorned with the thirty-two marks and eighty characteristics of a great, noble being. Thus may all beings become just as I am.” So he prayed.

  Am decis să creez această pagină întrucât, de când studiez practicile energetice, nu am întâlnit profesor, practicant puternic sau terapeut care să nu aibă şi o practică legată de conectarea cu un anumit câmp al bunătăţii prin intermediul unor astfel de ajutoare. Vă recomand să fiţi atenţi la pronunţia corectă a mantrelor. Studiaţi un pic cum se pronunţă fiecare silabă aşa cum este transcrisă în litere europene.

  Pe site-ul Pathgate.ro găsiţi două versiuni ale unor mantre importante, ambele cântate de H.H. Penor Rimpoche, maestrul lui Lama Dondrum Dorje, cel care a venit deseori în România să predea despre Dharma şi să predea o formă specială de Tai Chi.

  Cele două mantre care nu necesită iniţiere
  Este important să ştii că majoritatea mantrelor sunt mult mai puternice dacă primeşti iniţierea de la un maestru, întrucât el a practicat sute de ore pentru ceilalţi şi ştie cum să o ofere. La mine, de exemplu, sesiunea în care vorbim despre mantre este gratuită şi doresc să ajut pe oricine doreşte să înveţe. Apoi, mai mulţi călugări budişti vin deseori în Bucureşti şi în România să predea, iar deseori cursurile sunt pe bază de donaţie. Vestea şi mai bună este că există şi câteva mantre care nu necesită iniţiere, printre care sunt cele de mai jos.

  Om Mani Padme Hung este mantra lui Chenrezig (care se consideră a fi aceeaşi entitate ca şi Kwan Yin) şi ne ajută să se facă voia Cerului în cei mai blând mod posibil. Atât unul din maeştrii mei de Qigong, cât şi Tom Kenyon în meditaţia taoistă de vindecare a celor 5 organe, The Golden Orb, apelează la Kwan Yin. În China, formula de adresare este Namo Guan Shi Yin Pusa (unde Pusa înseamnă Bodhisattva).

  Om Ah Hung Benza Guru Pema Siddhi Hung: Mantra lui Padmasambhava (Guru Rimpoche) ne ajută să primim ghidaj şi să ne găsim îndrumătorii potriviţi. Este o mantră care nu necesită neapărat iniţiere:

  Mantra lui Buddha al Medicinei ajută în vindecarea suferinţelor fizice şi nu numai. Această versiune este cântată de maestrul iluminat Jin Boddhi (Di Yu Ming), unul din maeştrii lui Cezar Culda. Mantra este:
  TAYATA OM BEKANDZE
  BEKANDZE MAHA BEKANDZE
  RANDZA SAMUNGATE SOHA
  Întrucât maestrul meu nu recomandă folosirea acestei mantre fără iniţiere, vă propun să o ascultaţi într-o stare de receptivitate, cântată de călugări tibetanei sau de maestrul Di Yu Ming. O idee ar fi ca voi să folosiţi varianta în chineză pentru chemarea lui Buddha al Medicinei, care este o formulă de adresare plină de respect şi nu ştiu dacă este similară cu o mantră, în sensul de a necesita iniţiere: Nanmo Tung Fang Liu Li Yao Shifo. Nanmo este formula de a saluta cu respect pe cineva.

  Om Ah Ra Pa Tsa Na Dhih: Pentru a folosi puterea înţelept, sau pentru a trăi în pace şi armonie, avem nevoie şi de înţelepciune. Mantra lui Manjusri ajută în acest sens:

  Om Ami Dewa Hri este mantra lui Buddha Amithaba, care potrivit celor auzite de mine la o prezentare susţinută de un Lama, ajută la îndepărtarea entităţilor parazite şi poate susţine pe cineva care este foarte bolnav, readucându-i speranţa. Amithaba nu este un Buddha care a trăit ca fiinţă umană, este un Buddha Celest. Unul din maeştrii de Qigong cu care am studiat făcea deseori referire la posibilitatea de a primi ajutor intrând în rezonanţă cu el, în China formula de adresare fiind Namo Amito Fo (unde Fo înseamnă Buddha).

  Câteva precizări importante:
  1. O altă metodă de conectare la câmpul bunătăţii este practica Wuji Gong.
  2. Ştiaţi că şi învăţători care promovau tehnica „fără tehnică” totuşi erau de acord cu repetarea mantrelor? Eu am fost surprins să văd acest interviu cu Ramana despre japa (rostirea mantrelor).