• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Tehnica de relaxare în starea Alpha

  Aici voi descrie tehnica de relaxare în starea Alpha.

  Sesiunile noastre de terapie pot fi în acelaşi timp un antrenament în creşterea eficienţei cu care puteţi să vă vindecaţi singuri. Principala metodă pe care o folosesc este relaxarea în starea Alpha.

  Prin observarea corpului stând întinşi, cu toţii putem intra (fără ajutor) în această stare de regenerare puternică numită şi Charging. Întrucât pentru a intra în charging sau în meditaţie, este important să nu ne mişcăm deloc, realizarea tehnicii stând întins este primul pas, după care putem medita la fel de bine şi în alte poziţii (semi-lotus, turceşte sau în picioare).

  Rămâi în interiorul corpului tău, pentru că aceasta este realitatea. Simte-l tot mai mult… Permite-i corpului tău să aibă toată sensibilitatea pe care o poate avea. Recâştig-o, reclam-o şi permite-i corpului mai multe schimbări, astfel încât să-i poţi simţi fiinţa. De exemplu, închide câteodată ochii şi întinde-te pe pământ, simte pământul cu corpul tău. Nu te gândi la asta, simte.
  ~ OSHO

  Predau tehnica aceasta şi separat. Nu necesită combinarea cu alte exerciţii. Este o tehnica foarte potrivita pentru ceu care nu au timp să exerseze nimic acasă, pentru că tehnica aceasta funcţionează şi dacă o faci foarte rar. Sunt alte tehnici în care, cel puţin la început, rezultatele nu apar decât dacă le faci des. De asemenea, persoanele care au mari blocaje pe meridiane pot practica în siguranţă această tehnică, în timp ce tehnicile de creştere puternică a energiei ar putea să le amplifice blocajele şi agitaţia mentală.

  Ce este special la această tehnică e faptul că funcţionează indiferent cât de obosiţi am fi şi nu necesită un spaţiu special. O putem face pe podea, în peşteră, pe un izopren sau chiar în pat la nevoie, înainte să adormim sau în secunda în care ne-am trezit din somn. Tehnica funcţionează indiferent cât de rar o facem, pentru că se bazează pe relaxare şi pe inteligenţa naturală a corpului.

  Ea ne ajută să ne refacem corpul şi ne oferă o încărcare cu energie diferită de încărcarea prin tehnicile de Qigong. Energia acumulată în acest fel, ca şi energia acumulată prin somn, rămâne în noi! Prin relaxare şi observarea corpului, mintea se opreşte, inima se echilibrează, rinichii sunt întăriţi de către linişte şi întregul sistem de meridiane se deschide şi se armonizează. Astfel putem stabiliza energia acumulată prin practicile energetice de alt tip şi putem să păstrăm energia în organele interne, oase, în întregul corp şi în rezervorul din abdomenul inferior.

  Ce folosesc la cabinet pentru a facilita intrarea în această stare:
  – muzică terapeutică specială care ne ajută să intrăm în Alpha (Tom Kenyon şi alţii)
  – bolul tibetan
  – uleiurile esenţiale
  – cristale rare cu vibraţii înalte
  – sferele de shungit care ne ecranează faţă de radiaţia electromagnetică
  – propria mea stare de linişte din acel moment

  Aici am practicat ore în şir tehnica aceasta cu profesorii mei:

  E suficient să vă arăt tehnica o odată. Toţi cei cărora le-am arătat le-a ieşit. Puteţi veni şi de mai multe ori să practicaţi acestă tehnică şi eu să vă ajut prin cadrul pe care îl creez. Dar nu am avut niciun elev care să aibă nevoie să mai vină a doua oară după ce i-am arătat iniţial tehnica.

  Contact: dan@neiqigong.ro

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale