• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Are rost să vin la Qigong dacă am făcut Reiki?

  În primul rând, dacă vrei putem lucra ceva legat de practica Reiki. Eu ofer de asemenea iniţierile Karuna şi te pot îndruma şi în practica mantrelor, un ajutor preţios pentru orice terapeut sau pentru cineva care doreşte să se vindece mai uşor. În al doilea rând:

  Pe parcursul a 8 ani, am urmat cursuri de Reiki, Karuna, All-Love/Seichim şi am învăţat foarte multe de la unii din cei mai buni terapeuţi şi profesori de la noi şi din lume. Am participat de asemenea la zeci de seminarii despre terapia energetică şi am primit multe informaţii şi tehnici practice pentru pregătirea spaţiului de lucru, energizare, echilibrare, curăţare şi armonizarea cu exteriorul.

  Am scris chiar şi acest mini-manual ca inspiraţie pentru cele două persoane cărora le-am făcut iniţierea. El este creat ca să ajute persoanele începătoare să înveţe simbolurile, să lucreze şi să se ţină de treabă. Nu simt nevoia să mai actualizez acest manual căci este destul de mare oricum şi în plus există cărţi foarte bune în limba română care merită citite. Însă ţin să precizez că se mai pot spune multe lucruri în plus faţă de ce am scris în acel manual, iar unele dintre ele sunt chiar fundamentale.

  De exemplu, unul din maeştri mei spune că în Reiki, intenţia de vindecare de la început poate influenţa 80% din eficienţa tratamentului. Acel moment în care împreunezi mâinile în poziţia de rugăciune (gasho) şi îţi exprimi intenţia de a începe un tratament Reiki. Acest lucru se numeşte „mokunen”. Astfel de lucruri puteţi să mai aflaţi despre Reiki dacă veţi lucra individual cu mine. De asemenea, există diferite modalităţi mai speciale de a activa simbolurile şi de a le folosi în curăţarea fiecărei chakre. Dacă sunt mai eficiente decât cele clasice, nu ştiu – nu sunt clarvăzător – dar nici nu predau Reiki ca atare, ci predau Qigong şi în paralel, pot oferi coaching celor care doresc să ştie astfel de tehnici avansate de la maeştri cu care am studiat eu Reiki.

  Chiar şi la cursurile de grup mă puteţi întreba astfel de lucruri. Mai puţin la cursul de luni care este 90% practic, iar partea practică nu ţine de Reiki, ci de Qigong, meditaţie şi seria de mişcări Wuji Gong. Pe de altă parte, întrucât la cursul de luni vom lucra foarte mult şi intens, aveţi ocazia să vă conectaţi mai profund atât cu energia benefică pe care o vom accesa, cât şi cu energia Reiki, dacă doriţi. Puteţi invoca energia Reiki în timp ce staţi în meditaţie. Eu cu siguranţă am să o fac, pentru întregul grup. Tot la cursul de luni, o să lucrăm uneori, aşa cum lucrăm cu energia Soarelui, şi cu energia din sistemul All-Love, un sistem care semăna foarte mult cu Reiki şi din care au derivat multe sisteme de Reiki non-tradiţional, cum ar fi Karuna. DEspre el puteţi citi mai multe aici. La cursul de marţi însă, puteţi să îmi puneţi de fiecare dată întrebări despre Reiki, dar să fie punctuale, altfel deviem prea mult de la subiectul zilei respective de curs. De exemplu, dacă vorbim despre vindecare, cineva din sală poate să pună o întrebare despre cum folosim simbolurile Reiki pentru vindecare, ce facem dacă nu simţim nimic, cum ne asigurăm că reuşim să accesăm energia, etc. La unele din întrebări vă pot răspunde din proprie experienţă, la altele vă pot ajuta să găsiţi singuri răspunsul, iar la altele vă pot spune ce am fost învăţat de maeştrii mei şi vă pot recomanda moduri în care să vă antrenaţi şi să reuşiţi în ceea ce vă propuneţi.

  Să vă mai spun un lucru, dacă aţi studiat Karuna. Ştiţi probabil că acest sistem este patronat de Kwan Yin. Totuşi, aţi folosit vreodată mantra ei, Om Mani Padme Hung? Ştiaţi că aceasta este una din puţinele mantre care nu necesită iniţiere (alături de mantra lui Guru Rimpoche, Om Ah Hung Benza Guru Pema Siddhi Hung)? De aceea, oricine o poate folosi cu efecte depline. Alături de Reiki, folosirea unei mantre este una din cele mai bune modalităţi de a-i ajuta pe cei dragi (dacă vor) fără a te implica personal riscând să faci ce nu trebuie.

  În ceea ce priveşte cursurile de Qigong, meditaţie şi respiraţie, ele includ şi tehnici înrudite cu Reiki, de exemplu un exerciţiu din practica japoneză HaDo (Calea Respiraţiei). De asemenea, tehnica pe care o predau pentru curăţarea şi energizarea chakrelor folosind sunetele sacre poate fi de un mare ajutor în accesarea energiei din orice alt sistem, întrucât curăţă chakrele şi canalul central, precum şi chakra coroanei care este principalul centru prin care noi primim energia spirituală. Este un exerciţiu bun de făcut şi înaintea oricărui tratament Reiki pe care îl puteţi oferi altcuiva, pentru a vă ajuta să lucraţi pe curat, să aveţi mai multă putere şi să rămâneţi curaţi.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale