• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Cum luăm decizii folosind armonia organelor interne

  Cei care urmează calea naturală (Tao) urmăresc să ia decizii inspirate în mod spontan, fără deliberări interminabile. O decizie potrivită apare în mod spontan fie din înţelepciunea acumulată, fie intuitiv, într-o stare de linişte. Acest principiu necesită foarte multă răbdare şi meditaţie pentru a fi înţeles corect! Mai departe am să explic acest principiu pornind de la înţelepciunea medicinei chineze şi de la cunoaşterea lor despre organele interne şi emoţii.

  Înţelepciunea are legătură cu rinichii conform medicinei chineze. Starea de linişte în care ne putem auzi intuiţia ţine tot de rinichi. A lua o decizie spontană, dar şi inspirată, e o caracteristică a ficatului. A gândi şi a analiza ţine de minte, care atunci când este agitată supra-stimulează inima*, iar analiza bine-rău ţine de plămâni.

  Potrivit curgerii naturale a energiei prin cele 5 organe interne, putem lua o decizie fiind în armonie doar dacă ea apare spontan. Dacă ne gândim prea mult şi ne încordăm pentru a lua o decizie, chiar dacă alegem corect, vom crea frustrare, dezechilibru şi probleme în aplicarea decizez. De aceea e important să deciden dintr-o stare de linişte (rinichi, apa). Apoi acţionăm spontan (ficat, lemn) şi apoi o ducem la îndeplinire (inimă, foc). După aceea începem să ne interiorizăm şi să vedem ce naiba am făcut (splină, pământ), după care analizăm dacă a fost bine sau rău (plămâni, metal). La final, medităm asupra a ceea ce am făcut şi experienţa acumulată se transformă în înţelepciune reală (rinichi, apă). Data viitoare, acţiunea care va apărea spontan la nivelul ficatului va fi una mai înţeleaptă, dar tot spontan vom acţiona, fără să stăm să ne gândim 2 ore.

  Înţelepciunea reală este cea care ne face să acţionăm de fiecare dată înţelept. Dacă ştii ce ar trebui să faci, dar ai multe momente în care nu ţii cont de ceea ce ştii, atunci înseamnă că nu ştii cu adevărat. Dacă ştii că nu e bine să bei trei cafele pe zi şi nici nu vrei să o faci, dar ai zile în care nu te poţi abţine, atunci înseamnă că nu ai înţeles cu adevărat. Nu e vorba de faptul că nu te poţi abţine, ci e vorba că de fapt, încă nu ai înţeles. Tu crezi că ai înţeles, dar de fapt ai înţeles doar mental. La nivelul rinichilor, trebuie să înţelegi mai profund de atât, dacă vrei să poţi pune în aplicare respectiva idee sau respectivul principiu.

  * Ca o mică paranteză, în Qigong se spune că „spiritul originar (suveranul) care sălăşluia în inimă este detronat de către minte în copilărie, şi acum spiritul originar se găseşte ziua în ochi (lumina ochilor) iar noaptea se retrage în ficat”. Deci tot inima este suveranul, ca şi în şamanism, dar ca inima să fie cu adevărat un suveran trebuie să liniştim mintea şi să fim într-o stare de armonie interioară. Altfel, inima (şi excesul de energie de la nivelul inimii) va corespunde unei minţi agitate, iar rinichii vor corespunde unei stări de linişte în care apare înţelepciunea.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale