NLP – Transferul excelenţei şi abilităţilor

NLP (Programarea Neuro-Lingvistică) este un sistem care explică ceea ce fac oamenii în mod normal atunci când gândesc, îşi crează probleme sau, dimpotrivă, ating excelenţa în orice domeniu. NLP nu este un sistem care ne învaţă ceva anume, ci ne face conştienţi de mecanismele pe care deja le folosim, dar în mod inconştient, pentru a ne sabota sau pentru a reuşi. Ceea ce este special în acest domeniu este că a adunat laolaltă tehnici modelate de la cei mai eficienţi psihoterapeuţi, oameni de afaceri sau artişti, şi a creat unelte utile atât în terapie cât şi în coaching sau în gestionarea afacerilor.

NLP poate fi aplicat de fiecare persoană de una singură sau poate fi folosit de către o persoană care stăpâneşte această cunoaştere (NLP Practitioner sau Master) în lucrul cu clienţii săi. Se poate oferi consultanţă pentru administrarea sau eficientizarea oricărei activităţi în orice domeniu unde există oameni, de la firme multinaţionale până la procese tehnologice. De asemenea, poate fi folosit în terapei pentru a depăşi fobii, atacuri de panică sau dependenţe, cât şi pentru a vindeca relaţii.

Dacă prin NLP se lucrează asupra efectului sau doar asupra cauzei, depinde foarte mult de cel care îl aplică şi de clientul său, precum şi de natura şi profunzimea problemei. Profesorul nostru de la formarea în Consilierea pentru dezvoltare personală recomandă ca aplicarea tehnicilor NLP să fie precedată întotdeauna de un dialog şi un demers de consiliere sau coaching, tocmai pentru a se lucra într-un mod care să ajute cu adevărat şi să rezolve şi cauza situaţiei problematice.

Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

- The Opening of the Way
de Isha Shwaller de Lubicz

Categorii:

Categorii speciale:

Articole pentu practicanţi

Articole despre remedii tradiţionale