• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Cum lucrăm cu frica (2) – Respiraţia

  Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
  relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

  În acest articol: despre respiraţie, trăirea în prezent şi acceptarea incertitudinii.

  Respiraţia Conșientă Rebirth

  Unul din cele mai uşoare moduri de a lucra cu emoţiile este respiraţia terapeutică Rebirth. Motivul pentru care este atât de eficientă este că lucrează pe toate planurile – fizic (celular), emoţional, mental, energetic şi spiritual. Tot ceea ce trebuie să facem într-o sesiune de respiraţie Rebirth este să respirăm continuu şi să ne relaxăm în fiecare moment astfel încât să nu obstrucţionăm nici inspiraţia, nici expiraţia care este relaxată, ca un oftat. O sesiune de respiraţie poate să elimine blocaje de natură fizică sau emoţională şi este ca un duş pentru interiorul nostru, după ea simţindu-ne proaspeţi şi mai în formă, ca şi cum am fi scăpat de un mare bagaj inutil pe care-l târam după noi. Practica unei astfel de tehnici regulat, sub supervizarea unui practician certificat, ne ajută să avem şi în restul timpului o stare mai bună. După mai multe sesiuni ghidate, putem să practicăm şi singuri acasă, la munte sau, într-o variantă mai blândă a tehnicii de respirat, oriunde ne-am afla, chiar şi pe stradă.

  Este una din metodele cele mai puternice recomandate şi de Sal Rachele, autorul cărţilor Transformări Planetare şi Integrarea Sufletului.

  Unul din oamenii care vă pot ajuta cel mai mult să lucraţi cu frica este Dan Brulé, unul din primii pionieri ai mişcării Rebirth, specialist internaţional în respiraţie, care vine în România cam de două ori pe an. Dar există şi la noi în ţară practicieni foarte buni în terapia prin respiraţie Rebirth.

  Respiraţia Sufletului sau Buteyko

  Spre deosebire de practicienii Rebirth, care considerau că omul în general nu respiră suficient (şi aveau dreptate), doctorul Buteyko considera că oamenii respiră prea mult (şi avea şi el dreptate într-un anumit sens bine determinat). Metoda de respiraţie dezvoltată de el se adresa în special persoanelor cu astm, care simţeau că nu au suficient aer şi că nu pot să respire suficient de profund, ceea ce ducea deseori la atacuri de panică. Această metodă numită Buteyko sau Respiraţia sufletului dădea rezultate extrem de bune în majoritatea cazurilor şi consta în prelungirea pauzei dinainte de următoarea inspiraţie. El învăţa pacienţii să-şi ţină cât mai mult respiraţia înainte de a încerca să tragă următoarea gură de aer, dar fără a exagera – totul se întâmpla gradual. Prin această metodă se reglează un echilibru esenţial care ţine de raportul dintre oxigenul şi dioxidul de carbon din sânge şi se poate vindeca în totalitate şi definitiv astmul.

  Unul din profesorii care m-a învăţat despre lucrul cu energia şi frica mi-a indicat această metodă pentru a depăşi frica şi mi-a spus că este şi o metodă bună pentru a-ţi chema sufletul, astfel încât să poţi să-ţi auzi vocea intuiţiei. Spunea că metoda funcţionează inclusiv în caz de epilepsie şi alte stări foarte intense de panică. Dan Brulé, despre care am vorbit mai devreme, apreciază şi el beneficiile acestui tip de respiraţie în anumite contexte şi spunea că în cazul respiraţiei normale (pe parcursul zilei), dacă nu poţi să stai nici măcar 10 secunde înainte să tragi următoarea gură de aer, înseamnă că ai un dezechilibru în raportul dintre oxigen şi dioxidul de carbon şi că ar fi bine să practici câteva minute exerciţiul de prelungire a pauzei în care stai fără aer, fără a deveni inconfortabil. Acest lucru duce la mai mult echilibru într-un mod blând şi sigur.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale