• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Cum lucrăm cu frica (7) – Qigong şi alte practici enegetice

  Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
  relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

  În acest articol: despre soluţiile oferite de Medicina Chineză şi practici precum Qigong, sungazing şi altele.

  Întărirea rinichilor şi a suprarenalelor

  În medicina tradiţională chineză, se consideră că rinichii sunt organul care, când are prea puţină energie, cauzează frica şi anxietatea. Întrucât acesta este domeniul meu de activitate, am să scriu un articol special despre întărirea rinichilor. Atât pentru cei care practică discipline energetice şi sunt începători, cât şi pentru cei care nu practică nimic, somnul rămâne aliatul cel mai puternic în întărirea rinichilor. Şi este important să ne culcăm devreme dacă vrem să ne refacem rinichii. Între orele 11 şi 1 se produce o încărcare generală a organismului cu energie. La această oră, energia pur şi simplu „apare” în interiorul corpului în două situaţii: când omul doarme sau când omul meditează. Iar energia unde credeţi că apare prima dată? La nivelul rinichilor, ei fiind depozitul de energie şi esenţă. Există oameni care şi-au vindecat anxietatea culcându-se regulat la aceeaşi oră şi pregătindu-se pentru culcare cu o oră înainte, astfel încât să poată adormi uşor.

  Deseori când suntem agitaţi, dacă facem diferite activităţi înainte de culcare, avem senzaţia că nu suntem încă obosiţi şi tindem să stăm treji mai mult. Putem să ne uităm la seriale sau să navigăm pe internet, ceea ce stimulează creierul şi ne menţine în alertă, astfel încât nu ne dăm seama că deja corpul este foarte obosit şi are nevoie de odihnă. Dacă însă încercăm să medităm în intervalul în care în mod normal ne-am uita la un film, am observa probabil că nu rezistăm mai mult de 10 minute şi adormim, după care ne trezim pentru că ne pierdem echilibrul. Asta se întâmplă pentru că, relaxându-ne, ne dăm seama cât de obosiţi suntem de fapt.

  Curăţarea semnalelor negative care produc nelinişte

  Un alt aspect important al lucrului cu energia (indiferent de sistem) este curţarea. Atunci când vine vorba de frici, ne interesează mai ales curăţarea acelor semnale negative care se află în câmpul nostru energetic şi care produc frică şi nelinişte.

  Alte ajutoare:
  Pentru un plus de speranţă şi pentru a vă reaminti cine sunteţi cu adevărat, nu rataţi transmisiunile gratuite cu Braco, un om simplu prin care se întâmplă minuni. În lume sunt câţiva oameni ca el prin care curge lumina şi iubirea cu atâta putere.
  Căutaţi Braco România şi intraţi pe site-ul internaţional pentru transmisiunile live.
  De asemenea, Inelia Benz propune pe site un exerciţiu de procesare a fricii, spunând că este una din uneltele esenţiale în procesul de ascensiune.
  Site-ul lui Remer Ra, pe care îl găsiţi aici, ne învaţă să lucrăm cu elementele naturii.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale