• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Cum lucrăm cu frica (4) – Acţiunea

  Vezi şi introducerea la seria despre frică. Ea include 8 soluţii:
  relaxarea, respiraţia, mişcarea, acţiunea, nutriţia, împământarea, energia, natura.

  În acest articol: despre acţiune şi puterea ei miraculoasă de a disipa frica.

  Inacţiunea crează anxietate

  Fie că vorbim despre psihoterapie, coaching sau terapii energetice care pot să ne ajute în depăşirea fricii, cred că acţiunea este una din cele mai puternice şi rapide soluţii pentru a ieşi din blocaj. Deseori oamenii aşteaptă să le treacă frica pentru a merge înainte. Ei aşteaptă ca anxietatea să dispară înainte de a se ocupa de rezolvarea unor probleme care ar putea fi rezolvate destul de uşor. Problema este că acumularea prea multor lucruri nerezolvate produce la rândul ei şi mai mult stres. Pe de altă parte, rezolvarea oricărei probleme, oricât de mici, poate să ajute acea persoană să capete mai multă încredere în ea şi de asemenea, o ajută să-şi mai ia gândul de la frică pentru un interval de timp, în care poate să apară o soluţie.

  „Inaction creates anxiety” era o sintagmă folosită deseori de Cheryl Richardson, preşedinta Institutului Internaţional de Coaching. Am constatat pe propria piele şi din experienţă că aşa este. În momentele grele în care mi-a fost frică pentru ce va urma, acţiuni mici m-au ajutat să merg mai departe, construind uşor-uşor fundaţia unei stări de spirit mai bune.

  Acţiunea fără ezitare încurajează modul sănătos de circulaţie a energiei

  Din punct de vedere al structurii energetice, conform Medicinei Chineze, există un circuit natural al energiei de la un organ la altul (Rinichi > Ficat > Inimă > Splină > Plămâni). Atunci când energia circulă în această ordine, la nivelul fiecărui organ apar emoţiile pozitive caracteristice: liniştea, bunătatea, împlinirea, etc. Pentru ca energia să circule în acest mod, care este cel corect, este nevoie printre altele ca noi să acţionăm spontan şi să fim atenţi la ceea ce simţim când dăm drumul la o acţiune. Acest lucru are legătură cu ficatul. Dacă aveţi acţiuni pe care doriţi să le faceţi dar vă opriţi sau ezitaţi foarte mult, din perspectiva Medicinei Tradiţionale Chineze şi a Qigong-ului, se spune că mergeţi împotriva circuitului natural al energiei. Pentru a proceda conform cu natura noastră, este benefică o anumită ordine în desfăşurarea acţiunilor cotidiene: 1) dintr-o stare de linişte apare o acţiune; 2) ne deschidem şi acţionăm spontan, urmărind ceea ce simţim; 3) împlinim acţiunea respectivă; 4) lăsăm ca rezultatul acelei acţiuni să meargă spre interior; 5) medităm asupra a ceea ce am făcut.

  Deschiderea către o acţiune spontană are legătură cu ficatul. Deci energia merge de la rinichi (starea de linişte) către ficat (spontaneitatea). Dacă noi ne închidem în loc să ne deschidem, energia se blochează în ficat şi merge înapoi către organul dinainte, către rinichi.

  A acţiona contrar modului nostru natural de a funcţiona duce automat la apariţia emoţiilor negative asociate fiecărui organ: la nivelul rinichilor este frica, dar şi anxietatea.

  A-i ajuta pe alţii ne conectează la câmpul bunătăţii şi-al liniştii

  Folosind modul natural de a acţiona, mai ales dacă acţiunile noastre sunt acţiuni care să-i ajute pe ceilalţi, ne putem transforma în mod miraculos viaţa. Unul din maeştrii mei spunea că, dacă nu te poţi linişti în niciun fel, atunci ai noroc, pentru că nu ai altă soluţie decât ca, de dimineaţa până seara, să-i ajuţi pe ceilalţi.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale