Cursuri și exersări săptămânale

Cursuri intensive

Cursurile au loc de 1-2 ori pe lună și durează 4 ore, pentru ca tu să poți învăța într-o singură întâlnire tot ce ai nevoie ca să practici pe cont propriu cu plăcere și să obții rezultate reale chiar dacă nu mai vii a doua oară. Ele sunt completate de 2-3 exersări săptămânale la care, însă nu toată lumea are timpul sau disponibilitatea să vină. La cursuri vom face un subiect major cum ar fi Wuji Gong, creșterea energiei sau vindecarea, vom învăța câteva tenici fundamentale și vom exersa îmreună, ne vom distra, vom pune întrebări și vom descoperi cum putem obține rezultate din ce în ce mai bune într-un mod cât mai plăcut și ușor.

Duminică, 22 Octombrie – Curs Wuji Gong şi seminar special

Dacă vrei să cultivi în acelaşi timp energia şi echilibrul, combinând mişcarea cu meditaţia, atunci Wuji Gong este una din cele mai eficiente practici pe care le vei întâlni. Duminica aceasta vă invit la cursul intensiv de Wuji Gong care va dura 3 ore şi va fi urmat de un seminar special despre practica mantrelor (vezi mai jos). Wuji Gong a fost creat chiar de fondatorul Tai Chi-ului, Chan San-Feng, unul din cei mai puternici maeștri din toate timpurile, Wuji Gong a fost încărcat cu o putere deosebită astfel încât cei care îl practică să obțină rezultate foarte bune chiar dacă sunt la început. Este de asemenea practica pe care îţi va fi cel mai uşor să o faci atunci când eşti obosit(ă), când ai avut o zi stresantă sau când simţi că nu ai chef de nimic şi că nicio altă practică nu ar funcţiona.

Durata: 3 ore, de la 11 la 14
Loc: Parcul Herăstrău, la 5-10 minute de metrou Aviatorilor, în spatele restaurantului Pescăruş. Indicații și harta la pagina Contact.
Dacă vremea nu va permite exersarea în aer liber, vom vorbi cu o zi înainte şi vom muta cursul la mine, în Drumul Taberei, unde-i cald şi bine. Mulţi elevi apreciază pratica în aer liber şi consideră acest lucru un avantaj. Dacă doriţi să exersăm împreună în aer liber, este necesar să acceptaţi şi acest mic inconvenient, şi anume faptul că s-ar putea să apară modificări datorate vremii, şi să nu vă supăraţi. Deseori organizez şi cursuri în interior.
Echipament necesar: doar încălțările trebuie să aibă talpă plată și la un moment dat ne vom așeza pe iarbă, dacă doriți să aveți la voi ceva de pus pe jos, chiar un prosop.
Detalii despre Wuji Gong găsiți aici.
Vă puteți înscrie la dan@neiqigong.ro sau 0745 151 227.

Duminică, 22 Octombrie – seminar special despre mantre

După cursul de Wuji Gong, de la ora 14, vom avea un seminar special despre practica tibetană (şi universală) a mantrelor şi vom lucra în special cu mantra lui Buddha al Medicinei. Mai multe detalii poţi găsi aici. Acest seminar este numai pentru cei care au o oarecare deschidere şi rezonanţă cu tradiţiile din Tibet şi India, ceea ce nu presupune că trebuie să crezi dinainte în eficacitatea practicilor, dar prespune să fii curios şi deschis.

Exersări săptămânale gratuite

În fiecare săptămână, în principiu, pot fi două sau trei zile în care ne putem întâlni ca să practicăm împreună ceea ce știm deja, vom face 90% din timp numai practică dar vom și vorbi și eu am să vă ghidez și am să vă amintesc care sunt lucrurile esențiale de care puteți ține cont dacă vreți să aveți spor în pracftică. Momentan exersările sunt sâmbăta și duminica de la 10 la 12 (cu excepția zilelor când este curs) și joi de la 18 la 20.

Dacă vrei să înveţi să cultivi sănătatea şi echilibrul învăţând lucrul cu energia prin postură, mişcare, nemişcare, meditaţie şi respiraţie, acest curs este pentru tine. Înveţi de fiecare dată ceva nou și exersăm împreună. Toate tehnicile se vor aprofunda şi se vor relua periodic și pe măsură ce vii, vei vedea că totul pare din ce în ce mai simplu. Un mare avantaj al modului în care predau eu este că vei primi inclusiv soluţii concrete la diferite probleme pe care le poţi folosi chiar dacă nu practici (principii legate de nutriţie, de dizolvarea obstacolelor, armonizarea relaţiilor cu copiii, cu familia, cu cei dragi).

Bazându-se pe principiile Medicinei Tradiţionale Chineze şi pe înţelepciunea încă şi mai veche şi mai profundă a Indiei,
Qigong şi tehnicile energetice pe care le predau îţi arată cum să deplasezi energia prin mişcare, nemişcare, poziţie, intenţie şi respiraţie
şi te ajută să fii din ce în ce mai bine pe toate planurile,
– să îţi creşti energia şi să-ţi regenerezi corpul fizic
– să ai o stare de linişte şi să intri în starea de meditaţie
– să îţi vindeci organele interene şi să te echilibrezi din toate punctele de vedere.

Poţi opta de asemenea pentru sesiunile individuale de Qigong, Consiliere sau Terapie.

Acesta este mai mult decât un curs unde exersezi diferite mişcări fizice! Este un curs unde afli cum să obţii rezultete.
De exemplu: eu nu te învăţ doar un exerciţiu care ajută ficatul, ci te învăţ esenţialul despre vindecarea ficatului:
1. ce alimente şi atitudini îl ajută; ce tip de atitudine îl îmbolnăveşte 5. tehnici specifice pentru vindecarea şi întărirea fiecărui organ
2. cum să respiri ca el să se vindece 6. cum să ai rezultate şi ce greşeli să eviţi
3. ce să faci ca să rămâi sănătos şi cum să practici când eşti bolnav 7. cum să obţii motivaţia, disciplina şi bucuria practicii
4. nu vei depinde de o anumită metodă ci vei înţelege principiile 8. cum să elimini oboseala şi să îţi întăreşti concentrarea şi răbdarea

Iar partea frumoasă este că toate tehnicile lucrează în mod armonios:
dacă ai energie, apare liniştea – dacă stai în linişte, îţi creşte automat energia
dacă stai în linişte se vindecă rinichii – dacă rinichii au energie eşti liniştit

Cam aşa funcţionează tehnicile acestea şi aşa predau eu. Qigong nu înseamnă mişcarea corpului. Qigong se referă la mişcarea internă a energiei prin: postură, mişcare, nemişcare, intenţie sau respiraţie. Mişcarea reprezintă doar 20% din valoarea şi beneficiile unui curs.

În oricare zi ai ajunge înveţi seria de mişcări Wuji Gong pe care o poţi practca toată viaţa.
Wuji Gong este o formă dinamică de Qigong foarte puternică şi simplu de învăţat. Este tehnica prin care orice persoană, chiar dacă este începătoare, poate să se încarce cu energie foarte rapid şi să se liniştească. În Wuji Gong, aproape că nu contează atitudinea practicantului – această serie de mişcări are darul de a ne linişti foarte repede şi ne ajută să avem rezultate foarte bune aproape indiferent în ce stare am fi. Este mult mai uşor de învăţat decât Tai Chi (o practică similară), fiind creat de acelaşi maestru, dar fiind concepută special pentru sănătate şi echilibru. O să simţi imediat efectele benefice, îndată ce înveţi mişcările fizice şi ordinea lor ceea ce poate dura jumătate de oră, 2 ore sau mai multe sesiuni dacă nu practici şi acasă, dar sigur este că îl vei învăţa, având şi material video încă de la prima sesiune.

Apoi, la fiecare curs înveţi ceva despre cele 8 subiecte de mai jos.
Vei ştii cum să faci aceste lucruri, vei ştii cum să ai continuitate, să practici uşor şi cu bucurie şi să depăşeşti lenea şi nerăbdarea. În plus, vom exersa împreună aceste lucruri şi vei obţine anumite rezultate şi pe loc, în timpul exersării.

Qigong şi Meditaţie
Qigong înseamnă lucrul cu energia Pământului şi a Cerului prin mişcare, nemişcare, respiraţie şi meditaţie. Principiile sale legate de gestionarea energiei (postură, respiraţie, atenţie) ne ajută chiar dacă nu practicăm. În plus, înveţi tehnici rapide primite de la cei mai puternici terapeuţi (tibetane, japoneze, secrete). Qigong-ul ne ajută să ne creştem energia şi să ne echilibrăm organele interne şi emoţiile. Află mai multe despre Qigong.
Wuji Gong şi Tai Chi
Wuji Gong este o serie de mişcări deosebit de puternică şi creată special pentru sănătate. Este foarte similară cu formele terapeutice de Tai Chi şi se spune că a fost creat de acelaşi fondator, fiind practicată în secret timp de 800 de ani. Ne ajută să ne conectăm cu energia Pământului şi a Cerului şi este cea mai puternică şi vindecătoare formă de mişcare energetică pe care am practicat-o vreodată. Află mai multe despre Wuji Gong sau despre Tai Chi.