• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Despre consiliere şi coaching

  Coaching-ul şi consilierea pentru dezvoltare personală sunt două unelte minunate pentru a găsi răspunsuri şi soluţii la situaţiile şi problemele pe care le întâmpinăm în viaţa personală sau la serviciu. Abordarea modernă în ambele cazuri este cea non-directivă, adică nu se dau sfaturi şi nici măcar nu se oferă soluţii sau opţiuni. Înainte de a vă gândi că acest lucru nu are cum să ajute, gândiţi-vă că oamenii rareori îşi iau timp să se gândească în linişte la un subiect care-i preocupă fără a fi perturbaţi de nimic, influenţaţi şi manipulaţi de cei cu care discută acea problemă sau fără să le treacă prin cap 1000 de alte gânduri în acelaşi timp. Consilierul sau coach-ul nu te influenţează, dar te ajută să rămâi focusat pe obiectivul tău (pe ceea ce vrei să obţii). El nu îţi interzice să deviezi de la subiect, dar îţi atrage atenţia de fiecare dată când o faci. El nu îţi spune care este acel lucru care îţi scapă, dar îţi pune o oglindă în faţă şi îţi recapitulează ceea ce i-ai spus în aşa manieră încât nu ai cum să nu îţi dai seama.

  Principalul motiv pentru care consilierea şi coaching-ul e bine să fie non-directive (fără sfaturi) este faptul că există şi profesori sau consultanţi care pot să dea acele sfaturi. Dacă persoana care a ales să se ducă la un consilier ar fi dorit sfaturi, s-ar fi dus la un consultant sau la un profesor. Dacă vreţi să vă întăriţi sănătatea şi sunteţi dispuşi să învăţaţi despre energie, probabil că nu o să vă duceţi la un consilier ci la cineva ca mine sau ca profesorii mei, care să vă înveţe cum să faceţi. Dar dacă ştiţi deja ce aveţi de făcut dar nu vă găsiţi motivaţia, aţi putea merge fie la un profesor, fie la un consilier.

  Profesorul vă va spune probabil că pentru a avea motivaţie, e necesar să vă ridicaţi vibraţia şi să practicaţi anumite exerciţii măcar 10-20 de minute pe zi. Sau vă va spune de care centri energetici ţine motivaţia şi impulsul de a face un lucru bun pentru sine. Dacă veţi merge la un consilier, el vă va ajuta să găsiţi propriul vostru mod în care să vă motivaţi. S-ar putea să ajungeţi chiar la concluzia că nu doriţi să mai faceţi acel lucru sau că nu este momentul acum. În general, consilierea funcţionează în cazul clienţilor motivaţi. În probleme de luare a deciziilor, de asemenea, dacă vă lipsesc informaţii s-ar putea să nu vă rezolvaţi problema, dar măcar vă veţi hotărî să cereţi sau să obţineţi informaţiile de care aveţi nevoie. Veţi realiza că problema este faptul că încercaţi să luaţi o decizie fără să aveţi informaţiile necesare.

  În experienţa mea, motivaţia şi luarea unor decizii în lipsa informaţiilor sunt două probleme în care consilierea şi coaching-ul sunt mai puţin eficiente decât consultanţa. În multe alte situaţii, un consilier sau un coach vă poate ajuta enorm să găsiţi singuri soluţii şi să treceţi la acţiune. Aşa cum am explicat în articolul despre acţiune, de multe ori lipsa acţiunii e singurul lucru care ţine un om pe loc.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale