• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Web Design - Dan Mihăescu | VEZI PORTOFOLIUL MEU

  

  Cadou PDF: Află cum cum poţi să te odihneşti mai bine şi ai armonie în relaţii folosind direcţiile din Feng Shui

  Primeste-l prin newsletter alaturi de alte bunatati

  Conectarea cu Pământul şi Cerul (Soarele, Centrul Galaxiei, Sursa)

  Esenţa Qigong-ului este conectarea cu Pământul şi cu Cerul (Soarele şi nu numai) şi fuzionarea energiilor lor în interiorul fiinţei umane. Orice tehnică de Qigong are acest lucru ca scop. Orice tehnică ce are un alt scop se face numai pentru un timp, când avem nevoie să atingem un anumit rezultat. Practica zilnică însă are întotdeauna ca scop conectarea cu Pământul şi Cerul şi ca energia lor să curgă cât mai firesc şi mai natural prin sistemul de meridiane şi prin corp. De fapt, dacă aceste energii ar putea să curgă libere prin noi (nu am avea blocaje), nici nu ar mai fi nevoie să facem Qigong (sau mai bine zis, am face Qigong în fiecare secundă fără a trebui să ne punem într-o poziţie anume).

  Cum ne conectăm cu Pământul şi cu Cerul?

  Aici aveţi câteva metode fizice, dar şi energetice prin care putem realiza această conexiune.

  Conectarea cu Pământul
  Pământul este o fiinţă fie. Planeta Pământ este vie datorită spiritului Pământului, Geea sau Gaia. Dacă suntem în armonie cu ea şi ne ridicăm vibraţia pentru a fi pe un nivel vibraţional apropiat, Geea ne recunoaşte şi ne ajută. Pentru a ne conecta cu ea, putem să atingem fizic solul sau pietrele, putem merge desculţi sau putem pune palmele pe pământ.

  Există şi câteva metode energetice, de exemplu anumite poziţii de Qigong ne conectează automat cu pământul şi cerul. Conexiunea se realizează atât prin poziţia în sine, cât şi prin faptul că orice exerciţiu are „imprimată” în el o anumită intenţie, care ne este transmisă în momentul în care un profesor ne arată acea tehnică faţă în faţă şi o execută împreună cu noi. De asemenea, putem să ne conectăm şi prin intenţie cu pământul, în timp ce facem o astfel de tehnică.

  Chiar şi fără a face nimic fizic, ne putem conecta cu Pământul prin intenţie indiferent unde suntem, chiar şi într-un avion sau la etajul 34 al unui zgârienor.

  Aici aveţi un articol de pe Yijinjing.ro despre Cer, Pământ şi o poziţie de bază de Qigong
  Deşi vă recomand desigur să încercaţi, atenţie că în general, tehnicile de Qigong trebuie să fie învăţate de la cineva care le stăpâneşte ca să funcţioneze la adevăratul lor potenţial. Cu alte cuvinte, încercaţi, dar dacă vreţi să vă iasă mai bine, mergeţi să învăţaţi de la un profesor. Şi aveţi mare grijă la coloană, să fie perfect dreaptă şi verticală.

  Conectarea cu Cerul
  Pentru a ne conecta cu Cerul, putem începe cu Soarele.
  Mai multe în curând.

  Poti primi prin newsletter lucruri utile pe care nu le public pe site - materiale video sau muzică terapeutică - si poti afla despre directiile tale favorabile potrivit Feng Shui, ca sa te simti mai bine si sa te odihnesti mai bine. Cand te abonezi vei primi un mail (posibil sa ajunga in folderul SPAM) care iti cere sa confirmi inscrierea. PDF-ul il poti descarca din pagina unde vei ajunge cand dai click pe link-ul de confirmare.

  Mai jos poti vedea o scena din filmul Man of Tai Chi care sa iti faca pofta sa cultivi linistea si echilibrul.

  Trebuie să ascultăm Liniştea, chiar dacă nimic nu ne vorbeşte şi nimic nu ne răspunde, chiar dacă totul în noi pare stupid şi inert. Liniştea dă întotdeauna roade, dar fructele ei deseori apar în afara perioadelor noastre de linişte, în cele mai neaşteptate momente.

  - The Opening of the Way
  de Isha Shwaller de Lubicz

  Categorii:

  Categorii speciale:

  Articole pentu practicanţi

  Articole despre remedii tradiţionale