• Home
 • Cursuri şi exersări
 • Consiliere
 • Astrologia Chineză BaZi
 • Terapie
 • Articole | Resurse
 • Despre mine
 • Contact
 • Despre astrologia chineză BaZi

  Astrologia Chineză este folosită azi cu succes în business de către firme importante şi oameni de afaceri, împreună cu Feng Shui şi arta selectării datelor, datorită puterii şi eficienţei sale. BaZi este una din ramurile astrologiei chineze, deosebit de eficientă atât pentru analiza punctelor forte ale unei persoane, a domeniului de activitate în care poate obţine succesul cel mai uşor, cât şi a multor aspecte legate de sănătate, relaţii.

  Astrologia Chineză – în trecut folosită de împăraţi, azi, de oameni de afaceri

  În trecut astrologia chineză (sub diferitele ei forme) era folosită printre altele pentru selectarea funcţionarilor cei mai potriviţi pentru diferite funcţii oficiale.

  Astăzi, este ceva comun ca diferiţi consultanţi BaZi să fie angajaţi de mari oameni de afaceri. Firme mari de asemenea folosesc BaZi pentru a selecta cei mai buni angajaţi, întrucât dintr-o hartă BaZi se poate vedea dinainte dacă o persoană va munci, dacă este atentă la detalii, dacă este potrivită pentru jobul respectiv.

  Pe ce principii se bazează BaZi?

  BaZi are la bază principiile despre interacţiunea Yin şi Yang, din care derivă ciclul celor 5 elemente folosit inclusiv în Medicina Tradiţională Chineză şi în acupunctură. Elementele nu sunt altceva decât faze de transformare a energiei – retragere, acumulare, micare rapidă. De exemplu, metalul înseamnă retragere, înseamnă a impune limite. În BaZi se lucrează foarte mult şi cu o serie de arhetipuri care derivă din cele 5 elemente. Fiecare element dă naştere la o pereche de două arhetipuri care pot fi asociate precis unui gen de activitate, unui tip de loc, unei părți a corpului, unui gen de persoane, etc.

  Ce poate face BaZi pentru tine?

  În primul rând, BaZi te ajută să te cunoşti şi să te înţelegi foarte bine, aflând despre tine lucruri la care poate nu te-ai gândit niciodată, dar când le auzi, ele te ajută foarte mult să-ţi dai seama de ce acţionezi în felul în care o faci, de ce întâlneşti mereu un anumit gen de situaţii şi de ce cu unii oameni reuşeşti să te înţelegi mult mai bine, în timp ce cu alţii nu reuşeşti să colaborezi.

  În BaZi se pot vedea trăsături de caracter, talente şi abilităţi, precum şi ciclurile prin care vei trece în viaţă şi ce predispoziţii există DACĂ acţionezi aşa cum o faci de obicei.

  Odată ce vezi precizia acestui instrument, poţi ţine cont de recomandările sale şi când vine vorba de viitor, alegând de exemplu în ce direcţie să îţi focalizezi eforturile pentru a obţine cel mai bun rezultat. În plus, BaZi îţi poate arăta CÂND să lansezi un proiect sau să faci o acţiune importantă, dacă vrei ca lucrurile să meargă mult mai bine decât ar fi mers altfel.

  BaZi arată destul de precis ce este cel mai probabil să se întâmple dacă faci un anumit lucru dinainte de a îl face. De exemplu, dacă îţi deschizi propria afacere, dacă o deschizi anul acesta sau anul viitor şi dacă o deschizi singur(ă) sau cu mai mulţi parteneri, şi cât de compatibili sunt acei parteneri.

  Informaţiile te ajută şi să schimbi cursul vieţii tale ţinând cont de dinamica ei şi alegând acţiunile care să aducă echilibru vieţii tale sau să producă mai rapid rezulttele dorite şi ce acţiuni au slabe şanse de reuşită.

  Lucrurile sunt atât de fascinante, încât în harta natală a unei persoane se poate vedea în proporţie de 70% harta soţului sau soţiei, fără a cunoaşte cealaltă persoană. Se poate vedea inclusiv cum arată cineva, având harta sa natală.

  Despre complexitatea și precizia arhetipurilor folosite în BaZi

  Analiza BaZi se bazeaza in mare masura pe intelegerea arhetipurilor care apar intr-o harta si a relatiilor complexe dintre ele, in functie de locul in care apar in harta. Oricare din aceste arhetipuri pot să însemne în acelaşi timp un gen de activităţi, un gen de câştiguri (venituri variabile sau fixe), un tip de loc (un cimitir, un templu), o parte a corpului (genunchiul stâng, şoldurile) sau o anumită persoană (mama, fratele) sau categorie de persoane (angajaţii, colegii).

  Un consultant cu experienta ar putea raspunde la intrebari atat de precise precum:

 • Cum ma percep pe mine subalternii?
 • Ce este probabil sa se intample daca voi lansa un business in parteneriat cu persoana X?
 • Partenerul de afaceri ma vede ca pe un egal / ca pe un rival / doreste sa imi fie un mentor?
 • Cum imi va influenta viata interioara si exterioara mutarea intr-un anumit oras?
 • Limita in ceea ce priveste gradul de detaliu depinde de experienta si pregatirea consultantului. Daca doresti sa stii anumite lucruri precise despre tine si business-ul tau, inainte de prima intrevedere te voi ruga sa imi trimiti intrebarile tale specifice pentru a putea investiga harta si a vedea cum te pot ajuta cel mai bine.